wat ik geleerd heb van Italianen

Ken je dat gezegde “na hard werken ook hard uitrusten”? Dat is precies wat ik wilde deze zomer. En van wie kun je dit het beste leren? Van de Italianen natuurlijk. Dus hup de bus in en op naar Italië.

Op naar Italië

“Waarom ga je helemaal naar Italië terwijl de mussen in Nederland van het dak vallen? Je zult wel spijt hebben gehad”, kreeg ik te horen. Nou… nee, want in Italië is het leven gewoon anders dan in Nederland Regelland en daar was ik aan toe. Op ons dooie akkertje reden wij in 5 dagen richting Rome en streken neer op een prachtige “authentieke” camping die al generaties lang hetzelfde was.

Net als Wim Hof

Hoe het daar was? Lekker koud douchen – Wim Hof zou trots op mij zijn – zo hier en daar een ouwe waterput, tenten die in het zand staan en je dus lekker veel zand in je slaapzak krijgt en een kiezelstrandje bij een pikzwart vulkanisch meer.

Maar óók je tent op een lekker koel plekje onder olijfbomen, overheerlijke verse pasta van het huis, parmaham van de plaatselijke slager en rosé van de buren man-o-man wat een feest. En….minstens zo belangrijk, meer dan matige Wifi, dé oplossing voor alle problemen op de wereld. Zo houd je 2 keuze over: je doet iets of je doet niets en dat is goed voor de mens.

arrivederci belle

En de taal die ze spreken; heerlijk om naar te luisteren en bij in slaap te vallen! Ik hoef het niet allemaal te snappen maar toen de buurman mij bij vertrek “arrivederci belle” nariep dacht ik dat ie mij leuk vond. Toen ik ging googlen bleek het gewoon “tot ziens” te betekenen. Hmm dat was een kleine teleurstelling.

Afkijken

Het is lang geleden dat ik zo lekker gelezen heb in de hangmat, geyogaad na een lekkere siësta, bijgekletst met ons gezin en andere vakantiegangers en afgekeken bij de Italianen. Zij weten al lang wat ik weer heb her-ondekt: vertraag je leven en krijg meer energie.

Wat heb ik geleerd van de Italianen

  • Van vroeg opstaan daar word je fit. Logisch natuurlijk, want hoe later je opstaat hoe warmer je tent wordt. Thuis ben ik dat ook gaan doen en door vroeg op te staan kan ik lekker rustig op gang komen.
  • Langzaam aan doen levert je meer op. Koffie uit de percolator smaakt lekkerder dan een snel bakkie uit de koffiemachine. Door het proces te vertragen kijk je bewuster de wereld in, dus neem ik nu af een toe een pauzemoment met een kopje koffie.
  • Een powernap doet wonderen! Lekker hoor zo’n siësta! Je start weer opnieuw op met een leeg hoofd. Die powernap kun je trouwens ook in een lekkere stoel doen.
  • Domani, of anders gezegd: dat komt later wel. Maak je niet te druk, en let it go. Als jij jezelf dat kunt gunnen, nou dan ben je echt relaxed!

En van deze inzichten ben ik lekker van gaan genieten!

Wil jij ook de dingen doen waar je energie van krijgt?

Afgelopen jaren ik ben ik op zoek gegaan hoe ik mijn levensstijl zou kunnen aanpassen. In mijn zoektocht naar een relaxter leven, heb ik verschillende methodes uitgeprobeerd en heb voor mijzelf een combi die het beste voor mij werkt.  Sinds ik dit doe, voel ik mij minder gestresst en meer relaxt.

Wil jij ook de ideale mix vinden voor een relaxter leven? Meld je dan aan voor mijn trainingsprogramma “keep life Simple”. Check hier de details!

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Youtube
LinkedIn
LinkedIn
Share