Starten doe je zelf, groeien doe je samen!

“Jij runt toch  flexplek? Dat is echt niets voor mij!” Dit was de meest gehoorde reactie toen ik drieënhalf jaar geleden startte met MiXL. 

Goede vraag!

De aanleiding voor het opstarten was voor mij namelijk heel logisch: de meeste startende ondernemers werken hard om hun bedrijf op de kaart te zetten en een inkomen te genereren! Maar een goed idee of product alleen is niet voldoende voor een continue stroom van nieuwe klanten. In het begin krijg je vaak klanten via via maar na verloop van tijd zijn alle leads op. En hoe nu verder?

Wat te doen?

Dan wordt het menens. Het wordt tijd om jezelf te bewijzen dat je een echte ondernemer wilt zijn. Dus mouwen opstropen en aan de slag! Push jezelf om uit jouw comfortzone te gaan, want als je doet wat je deed, krijg je wat je kreeg! En dat is niet genoeg om te overleven! Dus ga samenwerken, netwerken, laat je inspireren, geef een presentatie! maar DOE IETS!

Route naar 2019

Ik zal je vertellen hoe ik dat gedaan heb. Allereerst besloot ik NIET al te veel te luisteren naar alle criticasters, want voor dat je het weet ga je ze nog geloven… en daar kom ik liever zelf achter.

Het thema van het eerste jaar van MiXL werd daarom “het jaar van de eigen wijzigheid”. Door niet teveel te luisteren naar goed bedoelde adviezen en juist mijn eigen ideeën uit te proberen. Met vallen en opstaan kwam ik het eerste jaar door, door veel te netwerken, mijn gezicht te laten zien bij bijeenkomsten en – moet gezegd worden – door mijn eerste grote klant die geloofde dat het concept van MiXL zomaar een blijvertje kon zijn hij een groot gedeelte vooruit betaalde.

Wat ging er mis?

Natuurlijk ging er ook het nodige mis. De grootste stress had ik over de nieuwe Wifi verbinding. 13 weken lang geen Wifi verbinding om dat almighty Ziggo met nieuwe onderaannemers ging werken! Hoe groter hoe klantonvriendelijker lijkt het wel. Hoewel… via de buren van de @Rabobank Sneek-ZuidwestFriesland kregen wij een tijdelijke levenslijn voor de Wifi! Zo blijkt maar weer : een goede buur is beter dan een verre vriend.

Daarnaast kreeg ik gedoe met onze vrienden van de belastingdienst! Ik schrok mij een hoedje, maar hierdoor heb ik wel ingezien dat ik niet alles kan en heb een goede administrateur ingeschakeld.En daar pluk ik nu de vruchten van.

Ook kreeg ik te maken met ondernemers die bij nader inzien erg onbetrouwbaar bleken, trainingen waar geen animo voor bleek te zijn, politie over de vloer, brandalarm dat noooooit meer wilde ophouden waardoor je niet meer kunt denken; kortom gedoe genoeg.

Bij alles wat er mis ging zei ik telkens tegen mezelf: welke gek heeft dit ook alweer bedacht? Nou ikzelf! Dusss in de benen, even uithuilen en daarna doorzetten!

Vanaf 2017 kreeg MiXL meer bekendheid en door het geven van trainingen en workshops op het gebied ondernemerschap leerden mijn klanten elkaar beter kennen waardoor op organische manier samenwerkingsverbanden ontstonden. De community kreeg een duidelijke vorm, we zijn gestart met onze intervisie groepen én we hebben gezamenlijk een klantendag georganiseerd. Zo leer je elkaars klanten kennen waar weer nieuwe klanten voor jou uit kunnen komen.

Waar staan we nu?

We zijn nu zo’n drieënhalf jaar bezig en dit jaar is MiXL is op de goede weg.

  • onze trainingsruimte is goed gevuld met allerlei bedrijven die hun klanten/medewerkers willen bijspijkeren of inspireren
  • de netwerkbijeenkomsten en workshops zijn gewild
  • ondernemers komen langs voor advies en coaching
  • we hebben een pool van  rond de  35 ZZP’ers/sales-& accountmanagers
  • 4 bedrijven in onze kantoren die allemaal lekker bij ons werken en
  • we hebben een mooie samenwerking met gemeente Súdwest Fryslân.

Iedereen is welkom, dus ook jij. Heb jij een bedrijf, wil je starten of heb je een vraag over iets waar je niet uitkomt? Kom dan langs en we helpen je verder.

Meer weten?

Check onze nieuwe site www.mixl.nl of neem contact met mij op: via judith@mixl.nl of bel mij
(06) 2410 4162

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Youtube
LinkedIn
LinkedIn
Share