Dilemma’s? Zoek de oplossing voor iemand anders

Soms lopen zaken niet zoals je had verwacht. Wat doe je dan? Vaak schieten mensen in de stressmodus; helder nadenken is dan niet makkelijk. Stel nou dat je vanuit een ander perspectief naar het probleem zou kijken; bijvoorbeeld het perspectief van een buurman of je beste vriend. Wat zou je dan doen?

Kijk eens van buiten naar binnen!

Als je naar je eigen dilemma’s kijkt, ziet dat er vaak ingewikkeld uit. Dat komt omdat je van binnen naar buiten kijkt. De rest van de wereld ziet het anders; zij zien het probleem namelijk van de buiten naar binnen en dat ziet er vaak simpeler uit dan jijzelf denkt!

Herken je dit? Stel jezelf dan de volgende vraag: Hoe zou jij jouw buurman of je je beste vriend helpen?

Blinde vlek

Iedereen heeft wel een blinde vlek. Even een voorbeeld: stel, je hebt geld nodig voor een grote investering. Je wikt en weegt en komt er niet uit. Wat nu te doen?

Zoek de oplossing voor iemand anders!

Door jouw probleem te onderzoeken alsof het van iemand anders is, kom je makkelijker achter het waarom van je dilemma en daarmee komt ook de oplossing in beeld. Als je weet waarom je doet zoals je doet, is het makkelijker om een oplossing te vinden.

Denk in plaats van: ”Hoe kan ik aan geld komen voor de investering die nodig is?”juist “ Wat zou de succesvolle makelaar Astrid doen om geld te genereren voor zo’n investering?”

Aan de hand van de handige karaktereigenschappen die jij Astrid toedicht, kom je op andere oplossingen dan die je voor jezelf zou bedenken, want Astrid durft bijvoorbeeld haar grootste klant te bellen om te kijken of ze daarmee een goede financiële deal kan sluiten. En zij gaat zeker het onderste uit de pan halen om een grote korting te krijgen! Waarom zou jij dat dan niet kunnen!

Als buitenstaander zie je vaak meer goede kanten van vrienden en bekenden dan voor jezelf  en compassie met jezelf kan je juist helpen!

Zelf aan de slag met je eigen dilemma’s

Als je het antwoord wilt ontdekken op jouw dilemma, gun jezelf dan de tijd die het nodig heeft en ga het onderzoeken.

  1. Begin met het uitpluizen van je dilemma en doe alsof het om iemand anders gaat
  2. Spreek erover met anderen (ondernemers/ vrienden/coach), luister goed naar wat ze zeggen en stel je eigen mening uit en wie weet hoor tips waar je zelf nog niet was opgekomen of hoor je goede dingen over jezelf 🙂
  3. Laat je vooral verrassen over wat je hoort en laat het bezinken
  4. Schrijf het op of maak een mindmap
  5. Start met experimenteren en probeer de tips en tricks uit die je van anderen hebt gekregen
  6. Kies je methode en GEEF NIET OP!

Vind je dit moeilijk, stel je zelf dan iets leuks in het vooruitzicht.

Als je dit langer dan een maand kunt volhouden ben je al een heel eind op de goede weg.

Vind je dit moeilijk?

Wij willen het leven graag simpeler en bieden o.a. hulp bij dilemma’s.

Bij MiXL organiseren wij onder het label “Keep Life Simple” diverse bijeenkomsten die je leven simpeler kunnen maken. En dus ook over het oplossen van dilemma’s.

Meer weten?

Check “Keep Life Simple”.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Youtube
LinkedIn
LinkedIn
Share